Alfons

 

Foto: Felicia Karp

Tanspots Alfons-Almoretto Af Ananda

Reg.nr: S66792/2007
Född: 2007-10-30
Öga ua
Patella ua
PLL DNA-test: Fri genom avel
CEA DNA-test: bärare
Utställning: 2 CERT, BIR

Foto: Felicia Karp

Alfons är en härlig hund som älskar att hänga med på det mesta. Han är en lättbelönad hund som älskar lek/kampbelöningar och kan gå genom eld för en pipleksak. Älskar (gott) godis men är inte någon matfixerad hund. Att träna diverse olika saker med matte är bland det roligaste, även om koncentrationen brister efter för långt tragglande.

Han använder gärna nosen och vi har tränat personspår en del. Agility är Alfons favorit men han tycker även att lydnad, spår och uppletande är roligt. Egentligen uppskattar han alla aktiviteter matte kommer på. Det är ingen tävlingsgren vi satsar på inom en snar framtid, däremot några fler kurser framöver skulle klart vara intressanta och därefter se vart vi hamnar.

Foto: Felicia Karp

Han tycker bäst om sin egen flock vilket snart inkluderar alla på veterinärkåren och mer därtill. Är man mattes kompis behöver man inte träffa honom särskilt många gånger innan man får ett smil till hälsning. Främlingar är för Alfons rätt ointressanta men om de nu vill klämma och känna så går det utmärkt. Barn är roliga för bland dem händer det saker även om han inte träffat så många.

Alfons har en mycket bra på- och avknapp. Han har lätt för att koppla av om ingenting händer samtidigt som han är snabb att haka på träning om det erbjuds. Han tar variationer i träningsmängd väldigt bra och är nöjd bara han får sina promenader samtidigt som han älskar perioder av mer träning.

Foto: Ida Lindgren

Jaktinstinkten är väldigt liten. Han har klart intresse för får och kor men är lärd genom uppväxten att ignorerar hästar. Han är följsam och har naturligt koll på ”sin flock” utomhus och springer inte iväg. Vallanlagstest är planerat till slutet av maj vilket vi ser mycket fram emot.

Alfons går väldigt bra ihop med de hundar vi känner som är av varierande ålder, storlek och kön. Han kan bli spänd i hundmöten med hanar men har fungerat bra med de hundar han släppts ihop med. Generellt är Alfons en hund som är trygg i sig själv och är fullt skottfast och har även alltid varit lätt att lämna ensam hemma. Inget MH finns genomfört på honom eftersom han inte kom med på något när han var i rätt ålder.

Foto: Felicia Karp

I nuläget är Alfons sparsamt utställd men har 2 CERT varav ett från SLHKs specialutställning i Uppsala 2008. Planen är att ställa honom mer så han får chans att uppnå svenskt utställningschampionat, eftersom han bara behöver ett till cert för att uppnå titeln.

Alfons är en öppen och trevlig hund och det ska bli mycket spännande att följa den här valpkullen när den växer upp!

/ Ida Lindgren

Alfons har en egen blogg som ni hittar på http://tanspotsalfons.blogg.se Sidan uppdateras inte alltför regelbundet, men det finns en hel del fina bilder taget av både Ida och Felicia Karp som man kan kika på.

Fakta om och bilder på föräldrar och syskon kan ni hitta på Tanspots hemsida: http://tanspots.se då Alfons kommer från deras A-kull.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s