Tuva

SE UCH Norribäcks Xxantia ”Tuva”
Född 2011-05-24
Ras Lancashire Heeler

Tuva är efter min första kull som uppfödare och har Ronja som mor. Jag skulle ju inte spara någon valp, men har aldrig ångrat att jag gjorde det! Tuva är en framåt dam som gillar att tänka ut lösningar och arbeta för belöningar. Hon har en charmig personlighet; hon är mjuk och behaglig när det förväntas men tar fram det stora monstret i sig när man busar. Den behagliga av och påknappen är något som jag uppskattar högt. Till vardags är hon öppen och social mot främlingar, fungerar bra i olika miljöer och hon avreagerar lätt. Tuva är lättbelönad och älskar att träna och hänga med på långpromenader.

Vi kör en del lydnad och har förhoppningar på att Tuva kommer starta i lydnadsklass, här är det bara min tid som sätter begränsningar. Även viltspår har Tuva visat intresse för. Under hösten 2012 har Tuva genomgått mentalbeskrivning, hon fick ett resultat som jag är väldigt nöjd med och hon är fullt skottfast. Hösten 2014 blev Tuva Svensk utställningschampion.

Tuva fick sin första kull våren 2017. Hon var en helt fantastisk mor som tog mycket väl hand om sina valpar. Det har varit helt underbart att få följa Tuvas utveckling och jag hoppas att vi får många, många år av äventyr och sällskap tillsammans.

Annons

En kommentar till Tuva

  1. Pingback: Vi väntar valpar! | Norribäcks Kennel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s