Vi väntar valpar!

Vi har äntligen goda nyheter, vi har parat våran egenuppfödda Tuva, Norribäcks Xxantia, med Spike, Mirox Earl Angus Le Beau. Valpar väntas under mitten av mars 2017!

3tuva-spike

Spike och Tuva

Det är otroligt roligt att vi har fått låna denna underbara hane till Tuva. Spike är en balanserad och trygg hane med en mycket fint hundspråk. Han gillar att visa upp sig och få uppmärksamhet – vilket syns på hans långa meritlista i utställningsringen. Han är mycket social och gillar människor. Utseendemässigt rör han sig balanserat och ger ett robust intryck – som en arbetande heeler ska.

1spike

Spike

Jag har under lång tid väntat på att tillfället ska komma när jag ska ta min första valpkull på Tuva. Tuva är en helt fantastisk tik som älskar att träna, promenera och vara aktiv. Hon har samtidigt en tydlig off-knapp där hon älskar att koppla av, gärna nära tillsammans med en i soffan. I utställningsringen har hon glatt visat upp sig och på bara några få utställningar erövrat utställningschampionat. Hennes mentalbeskrivning är mycket fint och visar på en hund som har lätt för att avreagera, gillar människor och lek. Tuva är fullt skottfast. Tuva är samtidigt en mjuk hund, som har lätt för att läsa av sin mattes alla sinnesstämningar, men banne mig vilket krut det kan komma ur henne i träning och spår när hon vet att det är läge. I sin kroppstyp är Tuva kompakt och nätt med ett gott rörelsemönster.

2tuva

Tuva

Det ska bli så spännande att se vad som kan komma ut ur denna valpkull, eftersom både Spike och Tuva har fantastiskt trevliga temperament, är arbetsvilliga och sociala. Inavelsgraden blir låga 1,2 %.

Läs gärna mer under planerade valpkullar samt om Spike och Tuva under deras egna rubriker.

Hör gärna av er om ni är intresserade av att veta mer eller är intresserade av en valp ur den här kombinationen. 🙂

Annons
Detta inlägg publicerades i Tuva, Uncategorized, Valpar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s