Iso

Iso-2

Tanspots Nimmerdors Noa Nekton

Reg.nr: SE24301/2011
Född: 2011-03-03

Öga ua
Patella ua
PLL DNA-test: Fri genom avel
CEA DNA-test: Fri genom avel

Genomfört MH
Lydnad:
1a pris lydnadsklass 1
Utställning: Very good (utställd 1 gång öppenkl)

Iso är född i en kull på 7 valpar efter SEUCH NOUCH KBHV-09 DKUCH NORDJV-08 Tanspots Bergamons Benny-Baroncelli (CEA och PLL testad fri, MH-beskriven och vallanlagstestad) och SEUCH NOUCH Telpoolwyn Yellow Orchid (CEA och PLL testad fri, MH-beskriven).

Iso-6

Iso är en mjuk och snäll hund, i en stark och explosiv kropp.  Han har stor kamp- och leklust samt stort föremålsintresse. Han är en nyfiken herre, som älskar att klättra, upptäcka och undersöka.  Iso har fart under galoscherna och håller så gott som nästan alltid jämna steg med sin bästis, en stor flatcoated retrievertik, och husets kelpie. Trots detta är han ingen hund som klättrar på väggarna inaktivare dagar.

Iso-3 Kim Salomonsson

Foto: Kim Salomonsson

Han är lättlärd och räknar snabbt ut längre beteendekedjor, på både gott och ont ;). Fram tills nu så har han skaffat sig några något udda hobbies: Spåra ovan och längs efter vattenytor och vattendrag, forsränning samt att undersöka och analysera lukter och ljud av alla de slag. Det senare avspeglas i MH:et som en 3:a på skotten, men han har i vardagen inte visat någon rädsla för skott. Lite kuriosa är att vid forsränningen så har Iso utvecklat en teknik där han går/simmar ut till mitten av forsen/ån där strömmen är som starkast, sedan låter han sig tas med av strömmen genom att endast styra med få och lätta simtag när så behövs. När han åkt färdigt strömstället, simmar man motströms och gör om det hela, igen och igen 😉

Iso-simmar

Iso umgås fint med både folk och hundar. Han har ett visst mått av jaktlust, men går bra att ha lös i skog och mark. Han är följsam i lydnads- och agilityträningen och på promenader har han en god springradie.  Han vaktar gård och hus, men lär gärna känna nya bekantskaper om de uppför sig artigt.

Iso-5I dagsläget tränar jag Iso i personsök, lydnad, specialsök (vapen och ammunition) och agility. Han är en entusiastisk träningskamrat med snabba reaktioner och stor vilja att lära nya saker. Han är även en målmedveten och beräknad herre med en hel del egna idéer. Det gör honom lättbelönad och han gillar kampleksaker, jaktlekar, våldsbus med matte och det mesta som är ätbart.

Iso-7Vi har ännu bara deltagit i ett fåtal tävlingar, beroende på att matten haft svårt att välja gren/grenar att satsa specifikt på (allt är ju så roligt!). Det lutar dock åt lydnad och agility i framtiden. Han är endast utställd två gånger, en gång som valp och en gång i öppenklass, eftersom matte är mer intresserad av andra hundsporter.

Ser med spänning och glädje fram mot att få följa denna valpkulls utveckling och dess eskapader.

/Kerstin Elfberg

Iso har en egen hemsida som ni hittar på http://www.ginny.se/

Fakta om och bilder på föräldrar och syskon kan ni hitta på Tanspots hemsida, då Iso kommer från deras N-kull.

Bilderna på den här sidan är lånade av Kerstin Elfberg.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s