Var är leksaken?

Promenaden i lunsen var både lyckad och mindre lyckad. Under en väldigt trevlig lekstund vid en fin glänta i skogen lyckades jag kasta upp repleksaken i ett träd. Den gick naturligtvis inte att få ned trots mina ivriga försök att kasta ner leksak ett med boll ett och två. Nova tyckte däremot att den här leken var jättekul och kom fint med bollarna efter mina misslyckade kastförsök. Detta resulterade i ett reflexspänne mindre eftersom jag så brilliant tänkte att om jag markerar trädet med en reflex så kan jag med lite bättre redskap hitta igen trädet senare och plocka ned leksaken…. Meeen, eftersom jag så fint gick lagomt vilse i skogen och faktiskt inte har någon aning om vilken stig jag gick på kan det blir lite svårt.

Men förutom en leksak mindre och att jag fick gå 40 minuter längre än planerat för att hitta tillbaka så var det väldigt skönt att efter den här långa veckan få komma ut och röra på benen ordentligt med en glad och ivrig hund.

Jag och Nova i skidspåret

Igår var jag och Filip dessutom och åkte skidor hos hans föräldrar. Vi har ingen dragsele till Nova så hon sprang fritt vid spåren. Mysigt var det, men hade nog behövt en sele för att hon skulle bli trött, hon tyckte våran runda var alldeles för kort och undrade varför vi åkte mitt ute på ett fält hela tiden när man kan nosa efter spår i skogskanterna…..

Filip och Nova

Johanna har lånat ut sin sele nu så jag ska absolut prova, men funderar på hur jag ska börja med att lära in att dragandet i sele är helt okej, kanske ska börja först med att gå på sidan och så drar hon något föremål. Någon som har något bra tips?

Lite kyligt ute, så det fastnade snö!

Hälsa på små barn tyckte Nova med var mysigt, även om hon tycker det hade varit ännu bättre om de lämnat ifrån sig den torkade frukten!

”- Ge mig frukten!”
Annons
Detta inlägg publicerades i Hundpromenad, Nova, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Var är leksaken?

 1. Filip skriver:

  Nästa gång får Nova låta barnen rida på henne medans de håller en pinne med en frukt…. Bara tt ge sig ut på jakt efter det förlorade leksaken, trädet är ju ändå markerat.

 2. Jo skriver:

  Om selen passar (hon är ju lite grövre än sin anorektiska aussiegranne) så tror jag att du kan börja lära in dragandet med hjälp av en godisskål. Typ gå fint emot den utan att dra, börja dra på lämpligt tillåtelseord och så bara låta henne ha ett jämnt tryck fram till skålen. Själva dragandet brukar ju vara grymt självbelönande, så jag tror inte att du behöver vara så orolig för att hon inte ska vilja göra det faktiskt, snarare bör du vara noga med att se till att hon kan låta bli att dra också, det kan inte Rally och det är lite farligt faktiskt…

 3. Julia skriver:

  haha synd på leksaken och reflexen, verkar som att lunsen var en dålig skog att vara i idag (jag tänker på Vilas fina täcke). Du får säga hur det går med dragträningen, det verkar jätteroligt =)

 4. Fredrik skriver:

  Linn på skidor! Ingen film på detta?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s