Vilket toppenväder!

Nyss var jag och Nova ute och hade en aktivitetsrunda runt Ultuna, den såg ungefär ut såhär;

 • Rastning – kanske bäst att inleda med det!
 • Uppletade i ruta – Nova fick sitta uppbunden och vänta medans jag trampade upp en sökruta. Sedan gjorde jag tre skick där jag innan hade gått några varv till och placerat ut någon leksak. Lite för lätt terräng, men eftersom det var första gången vi gjorde det såhär seriöst med ruta och startkommando och uppbindande så kändes det lika bra att börja lugnt. Hon klarade det galant och kom fint in med leksakerna… (nästan till mig)
 • Stå lugnt medans jag klämmer igenom kroppen och samtidigt tar bort lite överflödigt hår. Verkar som fällningsperioden snart är här.
 • Passivitet – i Ultuna skjutbanas skjul medans Linn sitter i telefonen (inga skyttar där dock – hade varit lite svårt att prata då). Så fascinerande hennes av och på knapp trots folk som passerar!

Vi fortsätter gå på stigen och tillfälligt flyger det i Nova den lilla ”jaktdjävulen” dvs. hon blir forcerad, flämtar och är halvt okontaktbar och får ett stort sug att bara ta reda på vart den där spännande doften kommer ifrån. Tack och lov har hon ju aldrig fått uppleva nöjet att sticka efter vilt så hon kommer på inkallning och sen får får hon gå en stund brevid min sida för att svalna lite.

 • Ställande under gång fortsatte vi med sen. Andra gången vi övar och hon stannade klockrent på handtecken och kommando, så pass att jag kunde ta något steg fortsatt framåt innan jag belönade 🙂
 • Fotgående när vi kommit ut ur skogen. Nu börjar hon blir konstigt seg (Kan det vara så att även Nova kan blir trött? Woho!) så jag undrade ett tag om hon hade ont under trampdynorna. Men fina Nova gjorde sitt bästa ändå och hade fin kontakt!

Rundan var spontan och jättekul! Var mest bara telefonsamtalet och att jag ville introducera uppletanderutan som var planerat, men kul att det blev extra.

Man får ju verkligen inspiration när vädret är såhär underbart!

Sommarmys i

Brobyn

Snart sommar….

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Vilket toppenväder!

 1. heelernvila skriver:

  Kul att det gått så bra! =)

 2. Amanda skriver:

  Vad kul med lyckad träning!

  Jag hoppas att jag kommer iväg på utställningen i augusti med för precis som du säger så känns det som att man inte får missa den, det är ju verkligen super kul att få träffa massor heeler folk 🙂

  Tack jag tycker också att han är fin men tyvär så upptäckte vi för bara några månader sen att han har kroksvans 😦 på något sett så missade veterinären som besiktigade honom det innan vi köpte honom. Det är jätte tråkigt för jag hade planer på att låta honom gå i avel. Men det är inte mycket att göra åt nu och som tur är så var det inte avel som var min främsta tanke utan det skulle mer ha blivit som en kul bonus, vi kan fortfarande träna och tävla agility tillsammans 🙂
  Jag läste att du tänkte låta Ronja gå i avel och det verkar ju som en väldigt bra idé, hon verkar väldigt trevligt mentalt och dessutom är hon ju super snygg! 😀

 3. saralinderman skriver:

  Vilken fin blogg, den hade jag helt missat! Hade inte du en annan förut?
  Kul att Ronja också får ett av deras foder för energiska hundar 🙂 Än så länge fungerar
  det bra för oss, men jag ger ju fortfarande mestadels av det gamla fodret. Jag förväntar mig att han successivt förvandlas till en BC eftersom det var en sådan på foderpåsens framsida.

  Är förövrigt inte så lite avis på dig som får spendera dina dagar med en stor beige retriever…

 4. saralinderman skriver:

  WordPress är verkligen överlägset. Blev förälskad i upplägget efter att ha byggt UHU-hemsidan.

  Haha, okej. Någon pointer får hon ju inte bli.

  Ska bli jätteroligt med kursen, jag är taggad. Kul också att de avslutar med en träningstävling, jag behöver alla sådana tillfällen jag kan få!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s