Fullspäckad vecka

Bild från när valparna var 2 veckor

Det där med att lägga upp film var inte så enkelt som jag trott. Efter filmande av 10 minuter planlöst virrande och busande av valpar tänkte jag att jag kunde klippa i filmen för att göra den lättare att ladda upp och intressantare för den som tittar. Dessvärre visade det sig att programmet som är i datorn inte stödjer formatet på filmen från kameran (Canon 500D). Ska se om jag kan trolla fram ett program som klipper och även kan ta ut stillbilder ur filmen, annars får jag ta och filma om och kanske göra kortare snuttar. Tänkte jag skulle filma på nytt nyss, men de små sov som stockar och jag insåg ganska snabbt att här blir det inget mer lek fören på ett tag!

Midsommarbild

Men se annars hur full veckan har varit. Jag har gått tre dagars praktik för det sommarjobbet jag ska ha som morgontidningsbud. Sedan har klövvårdaren varit här och avverkat samtliga kor vilket tog en hel dag, Filip har varit och hälsat på från Uppsala och hjälpt mig med att valpsäkra rummet, fota, klippa klor, avmaska, mata och diverse kel med de små, och så har vi även firat midsommar på hägnan med kransbindande, halstrad strömming mm, med bastu och bad i luleälven på kvällen. Veckan har varit så otroligt rolig och jag önskar nästan att det vore sommar hela tiden med de ljusa nätterna och möjligheterna att ständigt göra något.

Nu framöver ser jag fram emot fyllda veckor av valppyssel varvat med tidningsbudstjänsten. Det är ju så spännande nu när de börjar vara vakna längre stunder och upptäcker mer och mer.

Yxi övar för framtiden 😉

 
Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Fullspäckad vecka

 1. Julia skriver:

  Åh hoppas du får ordning på filmen 🙂 och lycka till på jobbet!

 2. Åsa & Ferdinand skriver:

  Ja, slik kan det gå. Ikke greit når teknologien ikke spiller på lag. Det finnes mange redigeringsprogram, og antakeligvis følger det et eget med fotoapparatet ditt også. Håper det ordner seg.
  Heldig er den som får dele livet sitt med Yxi! han ser ut til å være litt av en røver 😉

 3. MaskrosMorsan skriver:

  vad dom har vuxit =) dom är så fina så…synd man inte är ”miljonär” =) hade gärna tagit hand om en…ska bli spännande att se om du får till det med film! //MaskrosMorsan

 4. welshliv skriver:

  Vad fina de är! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s