Norrland

Iår blev det inget långt besök i norrland, men under några knappa dagar hann vi trots det hälsa på både familj, vänner och några av valpköparna. Det blev även ett mycket kärt återseende med fina Ronja som såg mycket välmående ut! Tuva blev hysteriskt glad över att få träffa sin mor igen och paddlade runt på golvet som en riktig bäbis(!). Lite kul att se eftersom Tuva ändå brukar visa ganska lugn undergivenhet när hon hälsar på äldre hundar. Men nu minsann, ålade hon efter golvet och slickade hejvilt i mungipan. Ronja tog det hela med ro och var lite lugnt avvisande tills Tuva lugnat sig lite. Efter den här proceduren lekte de på riktigt bra och jag tror att även Ronja tyckte det var kul att återse lilla svarta. När leken lugnat sig svansade Tuva efter Ronja och härmade allt stora damen gjorde, man kan ju lära sig både det ena och det andra tyckte Tuva 😉

Ronja står längst bak och Tuva längre fram

När jag såg damerna tillsammans slog det mig hur otroligt lika de är! Kan det ha varit så att Tuvas charm som fångade mig när jag bestämde mig för att spara henne helt enkelt var att hon var så lik sin mor? Jag tror mest det var hennes personlighet, men man vet ju aldrig 🙂

Tuva till vänster och Ronja till höger

Tuva passade även på att bekanta dig med våra övriga damer på landet – Dixie, Alva och Nova, vilket jag också gjorde. Var helt underbart att få träffa dem igen!

Från vänster; Ronja, Tuva, jag, Nova och Alva

 
—————————————————————————————–
Busfrön 😉
—————————————————————————————-

Tuva fick även träffa kattungarna som väntar på att flytta till sina nya hem. Även om nu kattungarna inte var så brydda i hunden, så var de desto mer instresserade i den där intressanta linan.

—————————————————–

———————————————————–

Sen så har vi även hunnit med att hälsa på några av valparna i kullen. Så otroligt roligt det var att få träffa dem igen! Dessutom var det så kul att få höra hur nöjda de var med sina små, som vuxit så det knakar sedan jag såg dem sist 🙂

Jag hann bl.a. med att hälsa på lilla Zelda (Roxxana) som vuxit massor sedan jag såg henne sist! Var jättekul att få hälsa på henne igen, och hon har verkligen utvecklats jättebra! Här är några bilder på fina Zelda:

 ——————

——————-

mysa kan jag också göra 😉

 ————-

Ronja längst bak och Zelda framtill 🙂

Nästa besök blev hos Dixxie (Exxcellent) med familj. Dixxie har utvecklats massor, och var kul att se att hennes huvud blivit så otroligt likt Alfons! Dixxie var verkligen ett litet busfrö som har det toppen där hon bor nu.

Boll med snöre är det bästa som finns!

————————————–

Dixxie står fint!

——————————-

—————————————————-

fullt ös, medvetslös? 😉

—————————————

Syskonen dränerar varandras energi 😉

Var jättekul att få komma upp och träffa valparna! Det ger mig otroligt mycket glädje som uppfödare att få se hur bra de har det nu och att få följa med i deras utveckling. Tack för att jag fick komma och hälsa på och pussa valparna från mig 🙂

————————–

jag har dessutom gått och blivit moster också till världens finaste lilla pojke! Den var tvungen att undersökas tyckte Tuva, och hon fann naturligtvis att det absolut bästa bytet man kunde hitta var kissblöjor! Mmmh, tänk att lyckas stjäla en sån! (Detta var naturligtvis mindre uppskattat av mig). Däremot var det kul att se hur bra de två kom överens, de kommer säkerligen hitta på flertalet hyss tillsammans i framtiden… 

Tuva och Loke

Tuva var dessutom inte sen att själv testa vara småtting…

Tuva gungar...

  

haha, det är däremot något med den sista bilden som är väldigt absurt men roande, så jag lämnar nog det ämnet där…

Det nya året firande jag tillsammans med några riktigt goda vänner till mig i en stuga i Råneå, långt bort från civilisationen. Mycket skönt och avslappnande att slippa hysterin kring nyårskvällen, och framförallt alla smällare som alltför fulla människor smäller av vartsomhelst utan att ha koll på omgivningen. En viss mängd smällare har naturligtvis Tuva fått höra och dessa har hon klarar med ro, och så har jag förhoppningar på att det ska förbli. (ps. jag har ingenting emot smällare. Jag är bara emot folk som skjuter av dessa på olämpliga och rentav farliga platser och i farliga situationer däribland när de druckit för mycket. I kontrollerade former tycker jag det kan vara mysigt och fint att se på).

Efter den här resan är vi helt slut, och jag har gott om arbete att ta igen. Men kul har det varit och framförallt har det varit kul att åter igen fått träffa alla uppe i Norrland.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Norrland

  1. Jannina skriver:

    Jättefina bilder, och vad kul att se småttingarna, som inte är så små längre. 🙂 Vi hade ju ett supermysigt nyår tillsammans och nu blir det nya tag med ett nytt år, hepp hepp hepp!

  2. julia skriver:

    Åhh vad fina bilder och vad mysigt ni verkar ha haft det! 😀

  3. Så artig å se bilder av de andre valpene også. På det øverste bildet av Zelda, synes jeg at også hun er lik pappa Alfons 🙂 At Tuva skulle bil sin mor opp av dage, var vel ingen overraskelse 😉 Det ser ut som om det er mer snø i Norrland enn det er her i Tromsø. Fint med hvit jul, men jeg liker grønne enger best resten av året 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s