Valparna 8 månader!

Det har vi naturligtvis firat stort med inköp av universums bästa borste FURminator (storlek small för korthåriga hundar). Jag är återigen extremt imponerad av resultatet; Tuvas päls glänser i mängder, är numera silkeslen att ta på eftersom stor del av den lösa döda pälsen lostnat och minskade dessutom hennes päls till en mer nödvändig volym.

Jag använde bara borsten ungefär 7 – 10 minuter för att hon inte skulle hinna bli öm eller frustrerad – och hon skötte sig alldeles utmärkt, var bara de sista dragen genom pälsen som hon insett att det inte skulle hända så mycket och var på väg att åla sig sakta bortåt från mig (utan resultat ioförsig, men tendenserna märktes).

Nedan är det varning för äcklig bild så håll för ögonen om ni inte vill se;

Man kan ju inte låta bli att smaka lite tyckte Tuva! 😉 urk…

Tuva med en Everlasting treatball

Även om inte så mycket hänt sedan sist i bloggen så händer det desto mer i verkliga livet. Jag och Tuva har hunnit med att både gå hundpromenader, haft styrelsemöte i UHU, tränat i ridhus och på klubben. Hon är rätt så duktig på att fokusera på sina uppgifter på träningsplanen, även om den träningen vi hade i ridhuset var svår för henne att fokusera på med all den spännande sanden under fötterna som hon hellre ville leka med alternativt smaska på rester från hästgödsel i. Men skam den som ger sig, och vissa moment klarade hon ganska bra.  Så jag är väldigt nöjd med Tuvas prestationer hittills. När jag får en liten stund över kommer jag lägga upp våra mål för året här på hemsidan.

I studierna har det varit desto mer arbete. Jag är mycket nöjd med reultatet för agrosystem-kursen där vårat projekt ”Båspallsunderlag och dess inverkan på hasskador hos mjölkkor” fick högsta omdöme! Ekonomistyrningen har vi däremot inte fått något besked från ännu. Nu med en ny studieperiod drar nya ämnen igång och första delen av den här terminen kommer vi läsa besättningsutredning och boskapsproduktion – det ska bli spännande. Men det gäller bara att klara av att varva ner och fortfarande göra ett bra jobb.

En varm hälsning från oss till alla syskon därute – gud vad tiden går fort!

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Valparna 8 månader!

 1. Filip skriver:

  Är det verkligen hennes päls och inte mina dammråttor?

 2. Emelie skriver:

  Lilltuva är jätteduktig! 🙂

 3. Jannina skriver:

  Vi kan ju nästan göra en tuvaklon av allt det där håret! Yay för två småmonster, en i varje socka 😀

 4. julia skriver:

  Borsten verkar ju jättebra, kanske får bli att investera i en sån! Har hon nytt halsband på sista bilden? 🙂

  • Linn skriver:

   Det tycker jag, den är jättebra! Det stämmer, det var halva reapriset på hööks så den kostade 24 kr, och så är lädret helt mjukt på insidan utan skarpa kanter som nöter i pälsen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s