Lydnadsträning

Nu har jag och gänget agronomer varit och tränat lydnad. Alla var jätteduktiga, och det var jättekul att se hur andra tränade och vilka småtips de fick för att slipa momenten ännu bättre.

 

Emelie och Neo kör snabba lägganden 🙂

 

Jag och Tuva är ju fortfarande inte på någon hög nivå, men hon var jätteduktig och visade upp några framsteg sedan förra gången! I fotgåendet har vi övat en del på att hon ska lära sig vrida in bakdelen och det har hon snappat upp bitvis. Nu ska vi fortsätta träna med att dela på momentet att gå fint vid sidan och där hon vrider in bakdelen så hon får precisionsövning i båda momenten var för sig.

 

Lisa och Skoj som tidigare under dagen klarade anlagsklassen i viltspår - Stort grattis!

 

Ligg går också bättre, även om jag fram tills nu är aningen feg på att öva det eftersom jag inte vill att alla ord helt plötsligt ska bli ligg.. Men tror ändå att takten vi har nu är rätt bra, hon lär sig snabbt och det ger tid mellan när vi övar det att bara träna andra moment så det inte tar överhanden. Hopp över hinder var hon klockren, samma med inkallning på några meter. Inga ingångar än, men de lägger jag till när hon kan de delarna var för sig.

 

Tuva visar upp stadga innan hopp över hinder

 

I slutet av träningspasset körde vi även plats”sittning” och tandvisning. Under platsliggningen fick Tuva istället sitta eftersom det är för svårt än med läggandet under så lång tid som 5 minuter, men sittandet klarade hon bra med intervallbelöning och hade fin stadga. Tandvisningen var mer att instruktören kom fram och skakade hand och jag belönade att Tuva satt kvar. Det är ju lika bra att inte göra momentet för svårt förrän hon är redo.

 

Elin och Freda passivitettränar efter sin uppvisning!

 

Mellan när vi tränade och när instruktören gick runt hade vi en trevlig passivitetshörna, och Tuva tog den platsen med ro. Det var jätteskönt för ibland blir de så ivriga när man sätter sig att de börjar skaka och pipa lite. Det är inte kul när de stressar för mycket, så idag var jag mycket nöjd. Tuva fick hålla sig från att pinka under hela träningen genom att jag antingen hade passivitet eller träning och inget däremellan. Så när vi kom utanför planen pinkade hon läääänge. Haha, men det var bra. Så skönt när de kan hålla sig från att tänka på att markera in platsen och istället fokuserar på att träna. Och Tuva kan ju verkligen tekniken att revirpinka, stänka, springa medan hon pinkar, you name it, om hon sätter den sidan till 😉

 

Vila är numera expert på apportering! 😉

 

Nu har jag skrytit nog om lilla Tuva! Hon var ju riktigt duktig, men det är ju samtidigt också för att vi satte rimliga krav, vägen till lydnadsettan är lång, men den är rolig! 🙂

 

TiggNeo är egentligen SnyggNeo!

 

Jag och Tuva har även spårat en del, men nu måste vi nog gå och sova så vi får dela mer om det nästa gång vi får några minuter vid datorn. Tack gänget för superrolig träning!

Och så lite passivitetsträning!

 

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Lydnad, Tuva, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lydnadsträning

  1. Filip skriver:

    Kul att det har gått bra, hindret tuva står framför ser stort ut för henne men det kanske hon klarar 😉

  2. Julia skriver:

    Det var jättekul på träningen! längtar redan till nästa gång! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s