Det var en gång en val och en utter

Jag övade just snabba lägganden med den belöningen som fanns närmast till hands, vilket idag var räkor. Jag vet inte om det var en sådan bra idé. Visst var läggandena snabba men blicken jag fick efter hon hade fått smaka den första var inte nådig (läs: den hade kunnat döda mig). När vi övade stadga och det droppade från handen när jag lagt ner godbiten, så låg hon länge och slickade på den platsen, och hon verkligen exploderade ut i varje rörelse.

Det kan hända att hon kommer få en riktigt bra målbild till nästa träning, eller så kommer jag helt enkelt aldrig kunna toppa den här belöningen… 😉

Idag har vi dessutom varit på långpromenad i solsken med UHU och i fredags på en bra föreläsning om djurträning av Eva Marie Wergård också med UHU. Hon är som alltid riktigt bra på målande beskrivningar och full av energi, så roligt att lyssna på. Nu vet jag dessutom hur man får en utter att lära sig springa på en val – genom att dela in träningen i många små delar.

Imorgon kommer Thomas Lundin att prata om tävlingslydnadsregler och bedömning på UBK, om jag hinner har jag tänkt gå. Man kommer alltid på något nytt som man inte tänkt på tidigare, och så trivs jag rätt bra på klubben. Ska bli kul!

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Det var en gång en val och en utter

  1. Filip skriver:

    Tror nog att en kräftstjärt toppar en räka.

  2. julia skriver:

    Det blir inte billigt att hålla lilla Tuva med godis i framtiden märker jag 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s