Öppet hus XL Vet

Idag har Ronja fått följa på invigningen av XL Vets mottagning i Tierp. Besöket bjöd på tipspromenad, fika och möjlighet att träffa de som arbetar på kliniken. Eva Hertil var där och demonstrerade ögonlysning och Ronja ställde gärna upp som modellhund. Goda nyheter är att Ronja fortfarande har friska ögon! Genom att kika i en spegel som fanns på instrumentet så fick vi som åskådare möjlighet att se samma som veterinären ser inne i hundens öga.

Leg vet Eva Hertil visar hur ögonlysning går till på Ronja

En patellaundersökning utfördes också för att se att Ronja fortfarande har friska knäleder. Det finns fall av hundar som trots friska knäleder vid ett-års ålder utvecklar patellaluxation senare i livet. Naturligtvis är jag nyfiken på att ta reda på hur vanligt det är. Om Ronja ska komma att gå vidare i avel så vill jag naturligtvis även veta att hon fortfarande är frisk. Knäna satt där de skulle och kunde inte rubbas, så dubbelglädje idag! Jag tror inte att det är aktuellt för valpköparna att idag testa om hundar för knälederna om de är testade vid ett års ålder och man inte har uppmärksammat några problem. Utan främst kan det här vara något för uppfödarna att lära sig mer om.

Dagen var väldigt rolig och det är alltid kul att träffa likasinnade. Grattis till en bra start för XL vets verksamhet i Tierp!

Ronja studerar resultatet, får det godkänt? ;)

Ronja studerar resultatet, får det godkänt? 😉

Annons
Detta inlägg publicerades i Hälsa, Ronja, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Öppet hus XL Vet

  1. Julia skriver:

    Vad roligt att hon var så duktig och underbart att resultatet var ua! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s