Valplådan är klar

Äntligen är mitt och Filips slit med att bygga valplåda klart. Men roligt har det varit!

En nöjd Ronja!

En nöjd Ronja!

Lådan består av en träbotten med reglar undertill. Detta är bra för två saker, dels så att eventuell fukt fritt kan vädras ut och dessutom hindras eventuell golvkyla från att tränga in. Sedan har den fyra träsidor varav den främsta är utbytbar. När valparna är riktigt små så är det en låg skiva, som när de blir mer rymningsbenägna (men fortfarande inte redo att krypa ut i hela rummet eftersom de kanske inte hittar tillbaka) så kan man höja till en högre planka. När valparna sen är redo plockas framstycket bort så kan de gå fritt i hela rummet men ha valplådan som bädd.

På insidorna har vi satt upp trästavar som skydd för att tiken inte ska råka klämma valparna mellan henne och väggen när de är riktigt små. Eftersom de är avtagbara kan man ta bort skyddet när risken är borta vid någon vecka. Sist men inte minst så har vi lagt en linoleummatta i botten för att göra lådan avtorkningsbar. 

photo1

 

I arbetet med valplådan så tror jag nästan att vi har fått användning för alla våra snickeriverktyg och lite därtill!

För Ronjas del så pimpade vi upp valplådan med kuddarna som hon redan bäddat i soffan med och en ny hundfäll som vi köpte på utställningen. Det är för att jag räknar med en hel del ”bäddande” och vill få henna att känna sig hemmastadd. Det vart rätt lyckat – hon ville inte lämna rummet den dagen och jag tror hon förstod rätt fort vart valparna ska läggas 😉

photo3

 

photo4

 

Nu väntar vi på valparna!

Annons
Detta inlägg publicerades i Ronja, Valpar. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Valplådan är klar

  1. Julia skriver:

    Vilket jobb! Vad fint det blev! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s