Välkommen till min nya blogg!

Tyckte det var dags att uppdatera min gamla till en sida med möjlighet att även skriva lite mer om hunden, vem jag är och våran boplats! Det har hänt mycket sedan sist!

* Ronja har gjort ett godkänt MH och har nu ”känd mentalstatus”. När SKK väl fått in resultaten på sin hemsida kommer ni kunna se hennes spindeldiagram och läsa av hennes reaktioner på avelsdata. När jag fått ett program att fungera så kommer jag att klippa ut stillbilder av hennes film. Men inte så mycket överraskningar på MHt, Ronja är ronja och hon visade upp mycket god social förmåga, god mental stabilitet och några fina lekinviter, fast helst av allt ville hon nog bara hälsa på människor om hon fick chansen!

* Jag har varit på en mycket givande ögonkonferans där Berit Håkansson-Wallin föreläste om ögonsjukdomarna linsluxation och CEA hos Heeler. Hon berättade även senaste forskningen om de DNAtest som finns ute för dessa och konkluderade att de ej är helt statistikt säkra – Alltså att även DNAtestade fria djur kan i verkligheten vara sjuka för den tetade sjukdomen eftersom inom heelern och fler andra raser finns det fler gener som påverkar och som ej är hittade. Berit föreslog för oss att en god ögonlysningsrutin på avelsdjuren, att vänta med hanhundsdebuten inom avel tills de är 5-6 år gamla samt att begränsa var individs avkomma och istället låta fler avelsdjur komma till användning var en mycket bra och säkrare metod för att få så få sjuka djur som möjligt.
En väldigt passade föreläning – speciellt eftersom parallelt i skolan så studerar vi just husdjursavel och det är lite samma tema vi är inne på där. Även om man på föreläsningen fick det applicerat till just heelern!
Dagen fortsatte med diskussioner inom klubben om heelerns hälsostatus, de nya utställningsbestämmelserna och avslutades med middag. Jag tyckte stämningen vad skön och lagomt avslppnad – alla vågade säga vad de tyckte och komma med förslag på förbättringar och sådan atmosfär gillar jag starkt!
För mig var heelerkonferansen högt uppskattad – speciellt med tanke på det trevliga sällskap jag hade i bilen av Ida som äger Tanspots Alfons och Lena, uppfödaren till Ronja, som dessutom spenderade hela helgen med oss pratandes allt om hundar och mer därtill! Du är välkommen tillbaka närsomhelst!

Nu får jag rappa på lite i texten här för hade tänkt hinna mer ikväll! Det är ju tenta både fredag och måndag!

*Mysig hundpromenad i helgen med Emelie och Henke med Jaffa och lilla plutten Neo. Så supermysig och go liten plutt de skaffat! Och idag en mysig eftermiddagspromenad med Niina och Affe!

Mer hinner jag inte skriva om. Får lägga det på lager till något senare bloggtillfälle 😉

Annons
Detta inlägg publicerades i Hälsa, Hundpromenad, Mentalitet, SLHK. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Välkommen till min nya blogg!

  1. Jo skriver:

    Ojoj, en ny blogg alltså. Trevligt trevligt såhär i tentatider! Och extra trevligt att det blev wp så att jag slipper försöka fundera ut de där konstiga kodorden när jag vill kommentera i bloggen (är urkass på det…).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s