Hektisk tid

 
Äntligen mys med lite kalvar och kor! 😉
 

Den senaste veckan har varit fylld av aktiviteter, och jag har knappast lyckats hålla mitt löfte om att sova i tid eller bara studera under arbetstid. Men förutom veckans overload så har jag lärt mig mycket och det är kul att ha varit med om så många spännande föreläsningar och studiebesök. Bland annat har vi haft en föreläsning om distriktsveterinärens arbete i svinstall, haft övningar i dataprogram för foderoptimering och avelsplanering för mjölkkor, övat på exteriörbedömning och varit på vårat första besök inom besättningsutredningen. Där har vi utvärderat möjligheter och optimering av resurser på gården hos en nötköttsproducent. Veckan har varit jättespännande! Det är bara en dag som förläsningarna krockat med varandra mellan kurserna och jag varit tvungen för att välja bort ämnen.

Emelie och Julia exteriörbedömer juvret

Nästa vecka däremot så kommer det vara två otroligt spännande föreläsningar om internationell avelsvärdering och en avelsrådgivare som kommer och berättar om sitt arbete med nötkreatur som tyvärr krockar med en heldag i den andra kursen där vi får besök av en dirstriktsveterinär som berättar om sitt arbete i nötstall. Så himla trist, jag måste välja bort hälften av det, och jag har ännu inte kommit fram till hur jag ska välja…

Glada nyheter är att jag klarade ekonomikursen – så nu är det bara blicka framåt! Och så vill jag gratulera världens finaste Vila som i veckan blev 4 år! Grattis!! Bilderna är ifrån när vi var ute på långpromenad med Julia och Vila.

Vila 4 år! 🙂

Jag och Tuva har varit och tränat i ridhus i veckan. Hennes koncentrationsförmåga var mycket bättre och hon klarade av att hålla fokus rätt så bra nästan hela timmen, det var väldigt framsteg från sist. Det var skönt att komma inomhus och träna nu när det varit kallt så länge. Framförallt gjorde vi en övning tillsammans där man turades om att gå fram till de andra hundarna och sätta hunden vid sidan och hälsa på varandra medan hunden sitter kvar. Jättenyttig övning och Tuva förstod ganska bra efter några gånger vad den gick ut på. Sedan gjorde vi även lite uthopp över hinder som hon bara blir lättare och lättare att dirigera ut på! Stanna kvar momenten behöver däremot fortfarande förbättras. Det övar vi mer på hemma, bl.a. genom att hon får sitta ett tag när vi kommer in genom ytterdörren innan hon får rusa iväg och det fungerar bra.

Idag fick hon även lite stadsträning genom att åka buss och gå runt på gågatan inne istan medan vi gjorde några småärenden. Hon skötte sig strålande och trodde nog att alla människor som gick inne i stan var där för att hälsa på henne…. 😉

 

 

Som avkoppling i helgen har jag börjat att sticka på en tröja till Tuva. Modellen är improviserad och jag har inte stickat på jättelänge – men jag hoppas det blir bra 🙂

Nu har jag säkerligen glömt en hel del, men hoppas på att jag fått med det smarrigaste. Vi höres! 🙂

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Hektisk tid

  1. julia skriver:

    Mycket kul har vi hunnit med! Ska bli spännande att se hur tröjan blir 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s