Norrlandsresa och utställning i Piteå

Under kristi himmelfärdsdag fick vi äntligen en långhelg där vi passade på att klämma in en resa till Boden. Det var jättekul att träffa familj och vänner!

Här är en bild när Tuva hälsade på lilla Loke. Tuva letar smulor och Loke letar Tuva, de vet verkligen hur man drar nytta av varandra 😉

Sedan har vi hälsat på hundarna i Brobyn. Vädret var inte det bästa under resan, men det verkade inte hindra hundarna från att leka när de sågs.

På söndag var det äntligen dags för nationell utställning i Sjulsnäs, Piteå. Det var jag, Filip och min mor som kom med Tuva och Ronja. På plats fanns dessutom två av valparna ur kullen; Dixxie (Exxcellent) och Zelda (Roxxana) med mattar och hussar. Det var jätteroligt att träffa både valpar och ägare igen! Dessutom var min uppfödare Lena Tegström och Conny med deras heeler på plats – i slutändan blev vi ett stort gäng och man märkte knappt att det regna och var kallt med allt som skulle fixas och det goda sällskapet 🙂

Berit och Lars lät mig ställa deras pärla Dixxie, vilket jag är jättetacksam för! Dixxie skötte sig jättebra, var väldigt lyhörd och visade sig från sin allra bästa sida, även om hon ibland måste ha undrat varför hon var tvungen att släpa runt mig i andra änden av kopplet när hon kunde det så bra redan! 😉

Dixxie visar upp sig inne i juniorklassen

Dixxie viftar glatt på svansen när hon står uppställd! 🙂

Med stamtavlenamnet ”EXXcellent” hade hon ett högt krav att leva upp till, vilket hon klarade galant! Dixxie kom hem från utställningen med bedömningen excellent. Tack så jättemycket för att jag fick ställa henne, det var lärorikt och jätteroligt! 🙂

Även lilla Tuva fick sin premiär på en officiell utställning och rodde hem ett very good. Att stå på bord är verkligen hennes paradmoment 🙂  Mycket stolt och nöjd matte med lilldamens insats.

När vi kom till öppenklassen var det Ronjas tur att exteriörbedömas. Domaren, Andras Polgar, var mycket förtjust i henne och dagen slutade för henne med excellent, ck och reserv-cert! Nära sitt svenska utställningschampionat, kan man nu säga att hon har två och ett halvt cert? 😉

Valpen Zelda var också på plats och miljötränade. Hon var jätteduktig i den stimmiga miljön och efteråt blev vi allihopa bjudna hem till matte Monika och husses hem för fika. Gud vilken bra idé! Var jätteskönt att kunna sätta sig ner i lugn och ro och ha riktigt trevligt över en kopp kaffe innan bilfärden bar av tillbaka söderut. Tack så mycket! Fina prinsessan ställde självklart också upp på en bild, är hon inte vacker? 🙂

Tack till er allihopa för en helt underbar helg! 🙂

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Norrlandsresa och utställning i Piteå

  1. Filip skriver:

    Hur kan det vara så att din keps passar så bra till kostymen (som för övrigt klär dig riktigt bra)?

  2. heelernvila skriver:

    Kul att det gick så bra för alla hundarna! =)

  3. For en helg! Artig å se bilder av flere av valpene! Exxcellent er nok den av valpene som er mest lik Loppa,- av de fire jeg har sett, da. Men det er noe med hodene til alle valpene som avslører at de er i slekt 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s