Utställning Österbybruk o Vallentuna

I helgen bar det av till två uställningar i närområdet tillsammans med Jannina och Filip. Den första var i Österbybruk, Uppsala, och den andra i Vallentuna, Stockholm.

På uställningen i Uppsala fanns också René, Mats och Lexie på plats. Lexie var som vanligt busig och glad! Det var jättekul att ses igen.

Först ut att bedömas var Lexie (Choxxolate). René har tränat flitigt med henne att stå på bord vilket har gett bra resultat, bara att fortsätta med den träningen så kommer hon bli expert senare 😉

Lexie kom hem med en fin kritiklapp och betyget Very good. Det är jättebra för att vara hennes första officiella utställning 😀

Efter det var det Tuvas tur. Precis när jag skulle ställa upp henne på bordet så utbröt några labradorer i fullt kaos bakom oss och hon blev lite låg på bordet. Men hon pussade glatt på domaren när han kom fram. Det som är så bra med Tuva är att hon släpper reaktioner så fort om hon blivit låg, resten av utställningen stod och gick hon jättefint och hennes bedömning blev excellent. Inget ck den här gången för domaren sa att hon behövde växa på sig mer, men att hon såg lovande ut. Hon fick även trevligt temperament på lappen, det gillar vi! 🙂

När det var Ronjas tur så var domaren mycket noggrann och hon fick bra på flera aspekter, men han tyckte att hon var något tung fram och hög bak och fick nöja sig med betyget Good den dagen. Men duktig var hon på att stå fint i ringen och hon är härlig att gå med. Att vara med en löptik på utställning är däremot inte det lättaste, man vill ju inte att de ska revirpinka överallt. Hon höll sig iallafall från att göra det i ringen den här gången 😉

Tycker den här bilden är så rolig, den representerar nog dagen ganska bra; en finsk domare i sina bästa år, den kraftfulla stämman på han som ropar ut vilka hundar som ska in i ringen, Tuva som tränger i sidan så matte håller på att falla över hunden, Lexie som älskar att använda sin nos när hon får en minuts ledighet över, och två väldigt glada mattar 🙂

En gruppbild fick vi till! Tuva längst till vänster, Ronja i mitten och Lexie till höger. Vilka schnyggingar! 😉

Dagen efter åkte vi och ställde Ronja i Vallentuna, även denna dag fick hon endast omdömet Good, men skötte sig strålande i ringen. Emelie var under dagen och ställde sin Welsh springer spaniel Jaffa också som fick Excellent.  Har inga bilder på det, men kommer kanske i hennes blogg snart. Stort grattis 🙂

Annons
Detta inlägg publicerades i Ronja, Tuva, Utställning, Valpar. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Utställning Österbybruk o Vallentuna

  1. julia skriver:

    Vad härliga bilder! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s