Andra löpet

Nu är Tuva en del i klubben som har sitt andra löp. Det är 7 månader sedan förra, och jag tror nog att hon precis som Ronja kommer löpa två gånger om året. Det roliga är att hon inte började löpa förän två dagar efter att vi hade varit på långpromenad med Julia och Vila och Emelie med Jaffa och Neo. Neo var väldigt på och flörtade mycket med damen, medan Jaffa inte brydde sig så mycket. Förra gången hon började löpa hade hon också minglat med herrarna, och jag undrar om det liksom är pricken över I:et som drar igång löpet? Om Jaffa också hade varit mer på hade man ju kunnat misstänka att hon under promenaden redan var i löpet, men det var han ju inte. Någon som har liknande erfarenhet eller vet om någon vetenskaplig undersökning som säger något om vad som kan dra igång löp hos tikar? Jag tror ju att hon ändå skulle börja löpa så småningom, men att det liksom ”skyndar på”?

I Brobyn har det jämt varit så att när det varit en ensam hund så har den inte löpt lika rytmiskt som när det har varit flera tikar som liksom ”dragit igång varandra”. Det känns som deras löp blir synkade efter varandra och börjar en löpa dröjer det inte länge förän nästa kommer. Sedan med en hanhund så blir de väl extra stimulerade kan jag tycka? Ni får gärna berätta om era erfarenheter 😀

  Lattehunden på besök i Vendel under helgen 😉

 

I helgen har vi varit i Vendel och Tuva har minglat med syskonbarnen. Nu är hon helt slut och kommer nog inte röra sig en fläck från soffan 🙂

Annons
Detta inlägg publicerades i Funderingar, Tuva. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Andra löpet

  1. julia skriver:

    Stora damen! 🙂

  2. Åsa og Ferdinand skriver:

    Så mange oppdateringer! Andre løpetid allerede, da begynner hun å bli voksen 🙂 Og så mange fine leker du lager, Linn! Ferdinand ville nok ha gitt bort maten sin om han kunne bytte den ut med en ball i flette 😉

  3. welshliv skriver:

    Ja vad kul! Det måste ju nästan ha ngt att göra med att Neo hjälpte henne lite på traven 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s