Vad händer under 4 dagar?

Nu är valparna 4 dagar gamla och växer så det knakar! Jag har faktiskt tagit mig i kragen och filmat en lite snutt eftersom jag var så dålig på det med förra valpkullen. Se inte filmen däremot om ni har mer värdefulla saker att göra under tre minuter, för det händer inte så mycket 😉

På filmen så har valparna redan ätit sig mätta och har börjat efterstimulera juvret innan de faller till sömns en efter en. Lägg märke till valpen som ligger längst bak däremot, den diar sig till sömns men det är ingen tutte där. Sånt får en att le! Men bara de får ligga nära varandra och tiken så är de trygga!

aväxersådetknakar

Ronjas liv just nu består av att mata och tvätta valpar. När det är gjort så har hon en annan alldeles ypperlig hobby, nämligen tigga mat av mig. Jag kan inte ens smyga i mig en godis utan att hon hör mig och jag börjar fundera hur klokt det var att placera valprummet bredvid köket. Jag måste däremot erkänna att hon är i bättre hull efter den här valpningen än förra. Jag tror att det har gett resultat att jag gick över på blandningen av färskfoder och torrt högenergifoder så tidigt i dräktigheten. Att hon inte skulle hinna bli tjock innan valpningen kände jag mig rätt så säker på inte skulle bli något problem, eftersom det inte ryms så mycket i hennes mage under de sista veckorna. Nu efter valpningen äter Ronja tre stora portioner om dagen, så vi får se om vi får öka till fyra sen när mjölkproduktionen stiger.

Tack för alla positiva kommentarer om valpkullen, det värmer! 🙂

Några bilder:

Ronja tigger mat ;)

Ronja har numera tid att tigga mat 😉

...och leka lite när valparna sover!

…och leka lite när valparna sover!

ett gäng valpar!

ett gäng sovande valpar!

4e tikvalpen

4e tikvalpen drömmer

Våren har dessutom kommit till våran trädgård!

Våren har dessutom kommit till våran trädgård!

Sist också en bild på Tuva från en skogspromenad

Sist också en bild på Tuva från en skogspromenad!

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Vad händer under 4 dagar?

  1. idaljunggren skriver:

    Åh såååå sött!! Man blir allt sugen! Akta så jag inte smugglar ner en när vi ska dit och mysa med dem! Förresten hur blir det med det, hinner vi det innan du åker för jobb??

  2. Maria skriver:

    Vilka söta små pluttar! ❤

  3. Myriam Sjöbeck skriver:

    naaaaw, vad söta de är- både valparna och mamman!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s