Jälla 2011

Vid heeler-ringen

Nu har jag samlat ihop bilder från Jälla-utställningen som var förra helgen. Både Henke och Filip har fotat, så tackar massor för bilderna! I sin helhet är jag väldigt nöjd med utställningen. Det var välarrangerat, gott om plats runt ringarna, det var god stämning och fanns både korv, fika och ett liten marknad med hundprylar på platsen. Vi skulle ställa i ring 1 och började först 10.00 så vi behövde inte heller gå upp hur tidigt som helst.

Charmiga Lexie

Tuva skötte sig exemplariskt helt dagen; totalvild, glad och uppspelt som ett litet busfrö på fyra månader ska vara, men samtidigt fokuserad och avkopplad i de lägen hon fick möjlighet och i den mån man kan vänta sig av en så ung dam. På utställningsplatsen fanns även Lexie (Choxxolate) med matte och husse. Gud vad roligt det var att få träffa en av valparna från kullen igen! Hon hade vuxit massor sedan jag sist såg henne och var så härlig i sättet!

 

Valpklassen

 

Det var tre heeler anmälda till utställningen, i valpklass 4 -6 mån var det dessa två små damer och i öppenklass var Vila anmäld. När det var tur för valpklassen att gå in i ringen så fick nog flertalet åskådare sig ett gott skratt. Glada var de små heelrarna, speciellt när de kände sanden i ridhuset under tassarna och en så busig kompis i ringen samtidigt! Glatt sprätte de runt där med bara delvid kontakt med föraren – men det var ju samtidigt även målet för den här utställningen – att ha roligt och miljöträna.

Tuva visar sig på bordet

Tuva var även väldigt duktig på bordet fast vi egentligen bara tränat på det ett fåtal gånger, men vi har ju även tränat kontaktövningar och det märktes och kanske därför hon stod så bra även på bordet.

Bitvis mycket god kontakt i ringen

Lexie skötte sig också superbra i ringen och ska bli kul att följa deras utveckling 🙂

Snyggt!

Både Lexie och Tuva fick excellent (1:a pris) och hederspris. I konkurransen så blev Tuva BIRvalp med Lexie tätt följd efter.

Lexie och Tuva i valpklassen

Tuva fick sedan gå in i gruppfinalen för valpar där hon kom fyra. Det roliga var att andra gången vi gick in i ringen så visste hon exakt vad det skulle gå ut på och skuttade (trava var svårt idag) så fint med kontakt vid sidan och stod sedan väldigt stadigt när jag ställde upp henne.

Tuva placerade sig som fyra i gruppfinalen

Domaren för dagen var Svante Frisk och jag måste säga att han gjorde ett väldigt gott intryck på mig. Han var väldigt duktig att på bordet känna igenom hunden och samtidigt få den att känna sig trygg, samt att han vid bedömning tittade på flera aspekter av hunden, vilket är givande och kul!

Vila sopade banan rejält i öppenklassen (enligt hennes mening) och jag tror nog att hon är en av de lyckligaste hundarna jag har sett inne i ringen. Att visa upp sig är nog det bästa hon vet, och visst står hon snyggt?!

Vila visar hur man ska stå

Vila fick också en välförtjänt rosett:

På marknaden så hittade jag oxben som var lufttorkade. De var väldigt uppskattade måste jag säga, och för mig som ägare var de väldigt trevliga eftersom de varken luktade eller gav fläckar som andra ben kan göra, även fast Tuva blev som besatt i dem. Så de fick väldigt högt betyg. Tuva hittade sig även en liten koja som hon ville ha – men där fick vi sätta stopp. Någon måtta får det ändå vara!

"Kan inte jag få den här, snälla?"

Emelie och Henke ställde ut sina welshar som gick väldigt bra i ringen, jag väntar ivrigt på deras uppdatering om dagen. Men måste smita in att Neo imponerade väldigt mycket – han var så ståtlig när han ställde upp sig i ringen! 🙂

Tack alla som var där för en helt underbar dag. Menar visst att åka på utställning är ju ganska trevligt – men vad vore de två minutrarna inne i ringen egentligen värda om det inte vore för allting runtomkring – framförallt det mycket trevliga sällskapet! 🙂

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Jälla 2011

  1. Det var underbart att se de små heelerbäbisarna som poppade rnt som små popcorn i ringen! ❤

    Snart kanske de kommer en uppdatering om welsharnas äventyr i ringen 😉

  2. Filip skriver:

    Tuva ser ut som en docka in sin ”koja”, hade hon fått den så skulle hon vara tvugen att sitta konstant i den posen… fast det kanske går att träna in.

  3. julia skriver:

    Det var jättekul på utställningen, alla hundarna skötte sig verkligen superbra! 😀

  4. Fine utstillingsbilder! Loppa ville nok ikke likt å bli undersøkt på bordet, så det må vi trene mye på 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s