Mårtenutställningen 13nov

Den 13 november åkte vi till Mårtenutställningen. Det är en inofficiell utställning för valpar som hålls i Enköpings ridhus. Domare för grupp 1 var Linda Stääv.

Tuva på utställningsbordet

Som vanligt var det halvkaos när vi skulle dit på morgonen, men den här dagen behövde vi inte stressa allt för mycket för våran start skulle bli ganska sent på dagen ungefär kring 12. Vi kom nog fram först vid 10, och de första hundarna började dömas redan vid nio. På plats fanns redan René med Lexie (Choxxolate) och sällskap. I bilen var även Jannina, Filip och min bror med så trots att det bara var två heeler på plats så var det desto fler av människosläktet, och det räcker gott det som kompensation 😉

Tuva skötte sig jättebra i ringen och på utställningsplatsen och var som vanligt på sitt busiga och valpiga humör. På bordet var det många intressanta dofter så det var lite trixigt att få hennes kontakt, men till och från stod hon superfint! Däremot så syns det nu att vi inte har utställningstränat utan varit mycket på bruksan och tränat fotgående med kontakt och sitt – det är ju inte riktigt samma sak i utställningsringen. Så när tuva blev lite pressad och ville prestera riktigt bra så satte hon sig mest och när hon gick vid sidan tittade hon så mycket på mig att hon gick på snedden – så domaren hade nog ganska svårt att bitvis bedöma hennes rörelser.

Men vad gör det när hon var så glad och positiv så det känns som man skrattar inombords när man ser hur mycket hon vill prestera! Några stunder gick hon fint och det fastnade dessutom på bild. Men planen är helt enkelt att inte träna så mycket utställning förutom bordsträning då förstås – fören innan det är dags för hennes premiär när hon är nio månader. Utan under vintern kommer vi istället lägga mest grunder i lydnaden (för det är ju så jäkla kul). Planen är ju ändå att vi ska starta där och det kräver mycket träning!

Lexie gick desto bättre vid sidan och var jätteduktig! På damerna fick hederspris och när det kom till konkurransbedömning så var det Lexie som kammade hem bäst i ras. Och vem var inte stoltaste uppfödaren då 😉

Lexie fick hp och blev BIR

 

Tuvas domarutlåtande löd:
5,5 månader, feminint huvud och uttryck, välutvecklad, passande vinklar, välansatt svans, utmärkt päls och färg, utmärkt temprament. Rör sig bra från alla håll.”

Tuva ser så rolig ut på bilden nedan, som hon riktigt glänser!

Tuva med tjusig lila rosett

Lexie med BIR-rosetten

Det ska bli spännande att följa hur valparna i kullen kommer visa sig på utställning även framöver. Nu tar vi ett uppehåll till i mars då det är lilla heelerspecialen.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Mårtenutställningen 13nov

  1. julia skriver:

    Fina tjejer båda två! Kul att dom skjötte sig så bra! 😀

  2. Du vinner jo uansett hvem som blir BIR 😉 Gratulerer!

  3. Jo skriver:

    Liten rosett? Proportionellt sett ser det ut som en riktigt stor rosett…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s